Grøntsagsrækker eller sandstrand?

Sidste sommer besluttede jeg, Susanne fra Susannes Gaardbutik, at det var på tide at bytte grøntsagsrækkerne ud med sandstrande – i hvert fald for en lille stund. Så jeg sprang ud i et ‘last minute sommerhus’-eventyr, og sikke en tur det blev!

Forestil jer dette: Det er højsæson, solen bager, og alle synes at have planlagt deres ferier år i forvejen. Alle undtagen mig. Der stod jeg, med en spontan idé og en smartphone i hånden, klar til at booke et last minute sommerhus. Og gæt hvad? Jeg fandt en perle! Et charmerende lille hus, gemt væk i en krog af Danmark, hvor jeg er ret sikker på, at tiden går lidt langsommere end resten af landet.

Da jeg ankom, var sommerhuset alt, jeg havde drømt om – og mere til. Tænk på et sted, der ser ud som det sprang lige ud af et postkort fra ‘Det Gamle Danmark’: Hyggeligt, indbydende og med en terrasse, der råbte på morgenkaffe og aftenhygge. Og prisen? Lad os bare sige, at jeg sparede nok til at købe en ekstra portion jordbær på vejen hjem!

Men det stopper ikke her. Sommerhuset lå tæt på en strand, der var så hemmelig, at selv Google Maps ville have svært ved at finde den. Dagene gik med solbadning, isspisning og den slags dybhavsfiskeri, hvor den største fangst var en gammel gummistøvle. Og aftenerne? De blev tilbragt med grillhygge, hvor jeg mestrede kunsten at grille skumfiduser til perfektion – en evne, jeg aldrig vidste, jeg havde brug for.

Men vent, der er mere! I sommerhuset fandt jeg en gammel gæstebog, fyldt med historier fra tidligere gæster. Det blev min aftenlæsning – en blanding af komedie, drama og skjulte anbefalinger til lokalområdet. Jeg følte mig som en del af en eksklusiv klub af last minute eventyrere.

Så hvad lærte jeg af min impulsivitet? At nogle gange er de bedste ferier dem, du ikke planlægger. At finde et last minute sommerhus i Danmark kan føles som at vinde i lotteriet – et lotteri, hvor præmien er afslapning, eventyr og en hel masse gode minder.

Og til alle jer derude, der tøver med at booke en spontan ferie: Gør det! Du ved aldrig, hvilken skjult skat du vil finde gemt i Danmarks hyggelige hjørner. Og hvis du er heldig, kan det også være, du finder en gummistøvle til din samling!